Nieuws/Entertainment
2537165
Entertainment

’Dit was het nieuws’ terug met 744.000 kijkers

Presentator Harm Edens.

Presentator Harm Edens.

Het nieuwe seizoen van Dit was het nieuws is zondag begonnen met 744.000 kijkers. Het programma, waarin op humoristische wijze het nieuws van de afgelopen week wordt doorgenomen, eindigde daarmee op een tiende plaats in de lijst van best bekeken programma's van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Presentator Harm Edens.

Presentator Harm Edens.

De 35e reeks, met aan de desks weer Jan Jaap van der Wal, Peter Pannekoek en Harm Edens, was pas op de late avond na de Nations League-wedstrijd tussen het Nederlands elftal en wereldkampioen Frankrijk. Het duel werd door 2,2 miljoen kijkers bekeken en was daarmee ruimschoots het best bekeken programma van de dag.

Door het voetbal moesten andere zondagavondprogramma's inleveren ten opzichte van vorige week. Miljoenenjacht op RTL 4 ging met 300.000 kijkers omlaag naar 1,6 miljoen en het daaropvolgende Familie Kruys noteerde 902.000 kijkers, terwijl er vorige week nog 1,3 miljoen mensen keken. De NPO 3-serie Ik weet wie je bent bereikte 485.000 kijkers, ruim een half miljoen minder dan de eerste aflevering twee weken geleden trok.

Een opvallend hoge score was er voor het Jeugdjournaal met 330.000 kijkers. In de uitzending vertelden Lili en Howick hoe het nu met ze gaat.