Nieuws/Entertainment
2543833
Entertainment

Script met Bartho Braat moet taboes doorbreken

Ernst Daniël Smid werkt aan stuk over ’bejaardenseks’

Ernst Daniël Smid

Ernst Daniël Smid

Ernst Daniël Smid werkt samen met voormalig GTST-acteur Bartho Braat aan een nieuwe theatervoorstelling. Het stuk, Ouwe Bokken, wordt taboedoorbrekend, zegt de zanger en acteur in ANBO Magazine.

Ernst Daniël Smid

Ernst Daniël Smid

„We zijn nu het script aan het schrijven. Het gaat over ouder worden en seksualiteit, over hoe oudere mensen dat beleven. Geen kabbelvoorstelling, maar een controversieel stuk waarin we taboes gaan doorbreken over bejaardenseks”, zegt Ernst Daniël. Volgens hem zijn die taboes er nog volop. „Als je kinderen jou zien knuffelen, zeggen ze ’Moet dat?’. Maar als ze zelf op de bank liggen met hun vriendje of vriendinnetje, moet je het als ouder allemaal maar leuk vinden.”

Ernst Daniël is binnenkort ook weer op tv te zien. Voor een nieuw programma gaat hij samen met Marco Bakker en Ron Brandsteder op reis op een elektrische motor door Denemarken. „Onderweg staat het thema 65-plus centraal: hoe word je oud, wat verwacht je nog, ga je nog dingen ondernemen? Daarin zijn we heel eerlijk, maar het moet natuurlijk wel prettig zijn om naar te kijken.”

’Groot kind’

De bariton denkt door het programma veel na over zijn eigen leven. „Ik ben nog niet vaak alleen geweest”, zegt hij. Afgelopen zomer zag Ernst Daniël zijn relatie met Aly stranden. „Als ik eraan denk dat ik in mijn eentje de trein naar Parijs zou nemen en daar alleen op een terrasje zou zitten… Dan ga je toch dood?”

„Ik ben veel liever met iemand samen. Eigenlijk ben ik een groot kind dat aan de hand van iemand door het leven geleid wil worden. Sinds een paar weken heb ik me die wijsheid eigen gemaakt”, aldus de zanger. „Ik moet niet achterom, maar vooruit kijken. En bedenken: wat ga ik ervan maken?”