Nieuws/Entertainment

Ariana Grande benoemd tot ereburger Manchester

Hollandse Hoogte

Ariana Grande is vandaag benoemd tot ereburger van de stad Manchester als dank voor haar inzet na de aanslag op de Manchester Arena afgelopen mei, die plaatsvond na afloop van een van haar concerten. Dat meldt de BBC.

Hollandse Hoogte

De gemeenteraad kwam vandaag samen voor een speciale bijeenkomst en besloot unaniem Grande de titel te geven. Ze werd onder meer geprezen voor het organiseren van het benefietconcert One Love Manchester minder dan twee weken na de aanslag waarbij 22 mensen om het leven kwamen. Bij het concert werden miljoenen opgehaald voor een speciaal opgericht noodfonds. Volgens de gemeenteraad was ze daarmee een ’troost’ voor duizenden.

Gemeenteraadsleider Richard Leese zegt dat hij het had begrepen als Grande niet was teruggekeerd na het drama. „In plaats daarvan was de zangers ervan overtuigd pas weer ergens op te treden, als ze dat nogmaals in Manchester had gedaan. Ze heeft het allereerste ereburgerschap van de stad absoluut verdient.”

Ereburgerschap

De gemeenteraad liet in juni al weten het ereburgerschap voor de zangeres te overwegen. Voor de benoeming moesten enkele procedures worden gewijzigd. Tot nu toe konden alleen inwoners van Manchester het ereburgerschap van de stad krijgen.

Lees meer over