2543883
Entertainment

Majoor Bosshardtprijs naar Het Vergeten Kind

Angela Schijf

Angela Schijf

De majoor Bosshardtprijs gaat dit jaar naar Stichting Het Vergeten Kind. Ambassadeur Angela Schijf neemt de prijs vrijdag in ontvangst tijdens het Kunst & Theatergala van het Leger des Heils in Amsterdam.

Angela Schijf

Angela Schijf

Angela Schijf: „Het ene kind leeft in een gouden kooi en het andere kan nog maar net rondkomen. Er zijn moeders die bijna niets kunnen kopen voor hun kroost en dat gaat mij aan het hart. Ieder kind wordt als onbeschreven blad geboren. Laten we het niet beschrijven met haat en onrecht, maar met liefde en respect.”

Stichting Het Vergeten Kind ’organiseert activiteiten die een positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen’. De jury van de majoor Bosshardtprijs meldt onder de indruk te zijn van de wijze waarop de stichting omziet naar kinderen en herkent daarin de principes van majoor Bosshardt. „Net als majoor Bosshardt, gebruikt de Stichting Het Vergeten Kind haar voorbeeldfunctie om concrete hulp te bieden aan noden van mensen. Daarmee zorgt de stichting voor verbinding en biedt zij steun aan hen die dat zo hard nodig hebben”, staat in het juryrapport.

De majoor Bosshardtprijs is ingesteld om het leven en werk van majoor Bosshardt (1913-2007), jarenlang het gezicht van het Leger des Heils, te blijven gedenken en wordt toegekend aan personen of organisaties die zich inzetten om mensen een beter leven te geven. Eerdere winnaars zijn onder anderen prinses Laurentien, Marco Borsato, Lucille Werner, Erica Terpstra, Ali B en Linda de Mol.