Nieuws/Entertainment
2544926
Entertainment

Soof-regisseur in race voor grote boekenprijs

Antoinette Beumer

Antoinette Beumer

Filmregisseur Antoinette Beumer is dit jaar een van de zes genomineerden voor de Bronzen Uil, de belangrijkste prijs voor Nederlandstalige debuutromans. Beumer maakt kans op het beeldje en een geldprijs voor haar boek Mijn vader is een vliegtuig, over een 39-jarige vrouw die in een vrije val terecht komt na het overlijden van haar moeder.

Antoinette Beumer

Antoinette Beumer

Beumer schreef het boek nadat zij gedwongen rust moest nemen na een ongeluk op de set van haar film Loft. De regisseur is verder bekend van hits als Soof, Jackie en De Gelukkige Huisvrouw.

Rinske Hillen is genomineerd voor de roman Houtrot en Herien Wensink is in de race met haar Kleihuid. Ook drie Belgische auteurs zijn genomineerd voor de prijs: Lenny Peeters, Bert Moerman en Sien Volders.

De stemming voor de publieksprijs verloopt online op de website van fonds Het Betere Boek die de uitreiking organiseert. Stemmen kan nog tot en met vrijdag 5 oktober 2018, de dag erop wordt de prijs uitgereikt. De Bronzen Uil ging in het verleden onder meer naar Lize Spit voor Het Smelt.