Nieuws/Entertainment
2545306
Entertainment

De Hond speelt klimaatshow voor publiek in zwembad

Marc de Hond

Marc de Hond

Cabaretier Marc de Hond speelt zijn nieuwe theatervoorstelling Voortschrijdend Inzicht op woensdag 17 oktober op een heel bijzondere locatie. De Hond treedt dan op in het duurzame zwembad Aquamar in Katwijk. Het publiek ligt in zwemkleding in het water, dat gedurende de voorstelling steeds hoger komt te staan, maakte De Hond dinsdag bekend.

Marc de Hond

Marc de Hond

In zijn derde show vraagt De Hond zich af hoe het komt dat bewoners van een land dat grotendeels onder zeeniveau ligt, zich zo weinig zorgen maken over klimaatverandering: „Als ik naar een goede horrorfilm ga, weet ik dat ik niet in gevaar ben maar voel ik mij toch onveilig. Als het over de opwarming van de Aarde gaat dan is dat precies andersom: ik weet dat het bloedlink is maar ik voel het niet.”

Het leek de cabaretier bijzonder het verhaal eenmalig te vertellen aan Nederlanders die daadwerkelijk in het water liggen. Het is niet de eerste maal dat De Hond een bijzondere twist aan een voorstelling geeft. De première van zijn eerste show, waarin hij vertelde over zijn dwarslaesie, speelde hij in een zaal waar de stoelen waren vervangen door rolstoelen.

De officiële première is 18 oktober in Theater de Griffioen in Amstelveen.