Nieuws/Entertainment
2545380
Entertainment

Woede op Twitter over ontslag Brandpunt-redactie

Frans Klein

Frans Klein

Honderden mensen op Twitter uitten dinsdagavond hun woede over het ontslag van 24 journalisten van KRO-NCRV omdat de NPO het programma Brandpunt+ van de buis haalt. Het actualiteitenprogramma voerde begin dit jaar op aandringen van NPO een grote inhoudelijke reorganisatie voor. De redactie oogstte hiervoor louter lof.

Frans Klein

Frans Klein

Toch trekt NPO, tot grote woede van KRO-NCRV, de stekker uit het programma. Op Twitter werd het besluit zwaar bekritiseerd. Vooral de belofte van NPO-baas Frans Klein twee weken geleden dat er niet op journalistiek bezuinigd zou worden, werd veel gequote.

„Niet getreurd: een willekeurige BN’er krijgt dit jaar weer een reisprogramma van de NPO!” spotte RTL-journalist Daniël Verlaan. „Maar gelukkig wordt er niet bezuinigd op journalistiek. Echt niet”, stelt Parool-chef Wilma Haan. „Wat een bloedbad”, oordeelt Met het oog op morgen-presentator Chris Kijne.

Journalist Menno van den Bos noemt het besluit een ’drama’. „Wat een onvergeeflijk besluit is deze bezuiniging. Als de journalistiek onder druk staat, trek je geen bakstenen uit het fundament.” Ook de politiek roert zich in het debat. „NPO: journalisten eruit, consultants erin”, hoont PVV-coryfee Martin Bosma.