Nieuws/Entertainment
2545456
Entertainment

Leonie ter Braak gaf placenta aan buurvrouw

Leonie ter Braak

Leonie ter Braak

Terwijl het tot voor kort geleden niet meer dan normaal was om de placenta weg te gooien, worden mensen steeds creatiever als het gaat om deze nageboorte. Terwijl de een er voor kiest de placenta op te eten of deze te verwerken in een smoothie, besluit een ander er een sieraad van te maken. Ook Leonie ter Braak heeft een bijzondere manier gevonden om haar placenta te bewaren....

Leonie ter Braak

Leonie ter Braak

In Beau Monde vertelt Leonie dat ze de placenta van haar 4-jarige zoon James onder een magnoliaboom heeft begraven en de nageboorte van de 1-jarige Valentijn aan haar buren gaf. In bepaalde landen is het een traditie om de placenta te begraven waardoor de grond extra vruchtbaar zou worden en de boom extra goed groeit. Dat idee sprak de presentatrice ook wel aan. „De hele familie stond eromheen met zo’n hoofd van: doen we dit nou écht? Maar ik vind het bijzonder dat daar onder die boom, op een landgoed nog wel, voor altijd iets van mij en James begraven ligt”, legt ze uit.

Eigenlijk was Ter Braak van plan om ook de placenta van Valentijn te begraven, maar door tijdgebrek was ze daar nog niet aan toegekomen. Ze bewaarde de nageboorte dus in de vriezer, maar deze liet haar uiteindelijk in de steek. „Toen de vriezer stukging, heb ik die placenta zelfs, zonder dat ze wist wat het was, in de vriezer van de buurvrouw laten logeren”, verklaart Leonie. Inmiddels heeft ze de placenta wel weer terug.