Nieuws/Entertainment
2545634
Entertainment

Ryan Gosling had moeite met uitspreken van deze zin

Ryan Gosling

Ryan Gosling

Het heeft Ryan Gosling veel hoofdbrekens gekost om Neil Armstrong in de film First Man goed te portretteren. Dat kwam vooral door de wereldberoemde zin die de astronaut uitsprak toen hij als eerste mens op de maan stapte. Dat vertelde de acteur in Toronto.

Ryan Gosling

Ryan Gosling

„Een kleine stap voor een man, maar een grote sprong voor de mensheid”, zei Armstrong toen hij voet op de maan zette. „Dat is zonder twijfel een van de belangrijkste zinnen die ooit is uitgesproken”, zei Ryan op een persconferentie tijdens het filmfestival in de Canadese stad. „Die moet er natuurlijk wel goed uitkomen en dat was wel een last die op mijn schouders lag.”

Het ging de acteur vooral om de manier waarop hij de zin zou uitspreken. „Het gaat niet alleen om de toon, maar vooral om de emotie en het respect dat je wil laten doorklinken.” Volgens Ryan was het voor hem een hele eer om de beroemde zin te mogen uitspreken. Hij vertelde al zijn hele leven een bewonderaar te zijn van Armstrong.

First Man van regisseur Damien Chazelle beleefde in Toronto zijn Noord-Amerikaanse première. Het filmfestival in Venetië had vorige maand de wereldpremière. Vanaf oktober is de film in Nederland te zien.