Nieuws/Entertainment
2545769
Entertainment

Honderden fans herdenken Mac Miller in park

Mac Miller kreeg dinsdag een laatste eerbetoon

Mac Miller kreeg dinsdag een laatste eerbetoon

Honderden fans van rapper Mac Miller hebben de herdenking bijgewoond in het Blue Slide Park, het park in Pittsburgh dat tevens de naam is van Mac Millers debuutalbum. De musicus overleed vrijdag.

Mac Miller kreeg dinsdag een laatste eerbetoon

Mac Miller kreeg dinsdag een laatste eerbetoon

De stad had het park speciaal voor de herdenking wat opgeknapt. Fans hadden op verschillende plekken bloemen neergelegd. Ook hadden ze kleine monumentjes voor Miller gemaakt. Daar werden kaarsen aangestoken en werden briefjes met persoonlijke boodschappen neergelegd.

Volgens het lokale radiostation 91.3 WYEP zijn fans een petitie begonnen om het park ook officieel de naam Blue Slide Park te geven. In de volksmond heeft het die bijnaam al, maar het park heet in het echt Frick Park. Burgemeester Bill Peduto staat daar niet onwelwillend tegenover.

„Mac verdient het om uitgezwaaid te worden met een avond waarop zijn leven wordt gevierd, zijn strijd wordt besproken en zijn verhalen worden herinnerd, maar vooral om zijn muziek die vreugde bracht in de levens van iedereen die ernaar luisterde”, had de organisatie van het eerbetoon eerder laten weten.

Mac Miller werd vrijdag dood gevonden in zijn woning in Los Angeles. Hij stierf vermoedelijk aan de gevolgen van een overdosis.