Nieuws/Entertainment
2545959
Entertainment

Glennis: ’Betekenis lied kwam bij mij wel even binnen’

De bekenis van het liedje raakte Glennis

De bekenis van het liedje raakte Glennis

Het nummer dat Glennis Grace dinsdagnacht zong in America’s Got Talent was haar al eens eerder voorgesteld. Toen was ze niet ontzettend enthousiast over het liedje, maar dat veranderde toen ze de betekenis ervan hoorde, vertelt de zangeres na haar optreden.

De bekenis van het liedje raakte Glennis

De bekenis van het liedje raakte Glennis

De Nederlandse zong in de halve finale This Woman’s Work, geschreven door Kate Bush in de jaren tachtig en een hit van zanger Maxwell in 2001. Bush schreef het nummer voor een scène in de film She’s Having A Baby waarin een vader wordt verteld dat hij zijn vrouw en kind kan verliezen tijdens de bevalling. In 2016 werd het liedje na een optreden van Maxwell en Bush samen belangrijk in de Black Lives Matter-beweging, waar het ging staan voor alle ouders die een kind zijn verloren.

„Dat het over het verlies van een kind gaat, dat kwam bij mij wel even binnen”, aldus Glennis. „Er zijn zoveel mensen die dat moeten meemaken. Zulke liedjes zijn dan belangrijk, en dat vind ik mooi. Dan kan je echt iets overbrengen naar de mensen. Daardoor raakte het nummer mij alsnog.”

’Dit is mijn song’

Dat betekende niet dat ze er meteen van overtuigd was dat ze dat gevoel ook kon overdragen. „Ik ben nog niet dusdanig van mezelf overtuigd dat ik denk: appeltje-eitje. Het moet groeien bij mij, het moet in m’n systeem gaan zitten, ik moet het voelen. Als ik dat niet heb, wil ik het niet doen. Maar toen ik het nummer na twee dagen ging inzingen, wist ik zeker: dit is mijn song.”

Glennis stond in de show voor een kritische jury. Op de acht acts die voor haar werden opgevoerd had vooral jurylid Simon Cowell bijna allemaal wel iets aan te merken. „Wij keken backstage mee, dus je zag iedereen wel zenuwachtig worden. Mij gaf het juist een zetje. Ik wist dat als hij in zo’n bui is, er helemaal niks fout mag gaan.”

Uiteindelijk waren Simon en de andere juryleden uiterst positief over het optreden van de Nederlandse. „Ik had al een goed gevoel tijdens het zingen, maar als dan alle vier de juryleden opstaan als je klaar bent, dat geeft wel echt een ontzettend goed gevoel.”