Nieuws/Entertainment
2547999
Entertainment

Celinde Schoenmaker in Carlo Boszhards Assepoester

Celinde Schoenmaker

Celinde Schoenmaker

Musicalactrice Celinde Schoenmaker speelt de hoofdrol van Assepoester in The Christmas Show - Assepoester en het Kerstbal, die op 22 december te zien is in Amsterdam. Fred van Leer speelt haar boze stiefmoeder, maakte bedenker Carlo Boszhard woensdag bekend in Kasteel de Haar.

Celinde Schoenmaker

Celinde Schoenmaker

Voor de rol van Assepoester verruilt Celinde Shoenmaker het fameuze West End in Londen, waar ze hoofdrollen in wereldberoemde musicalproducties speelt, voor de Ziggo Dome. Pip Pellens en Esmée van Kamen spelen de stiefzusters van Assepoester. Ger Otte neemt de rol van koning op zich. Berget Lewis speelt in de sprookjesbewerking de rol van goede fee.

Eerder was al bekend dat Buddy Vedder in de kerstshow de rol van prins op zich neemt en Carlo Boszhard de verteller is. Carlo en Buddy waren afgelopen twee edities in andere rollen in de kerstshow te zien. Zo speelde Buddy vorig jaar de verwende popster Justin Scrooge.

Carlo Boszhard schreef het script samen met Maurice Wijnen. Ze gieten het klassieke verhaal over weeskind Assepoester en haar gemene stiefmoeder en stiefzussen in een eigentijdse voorstelling voor de Ziggo Dome. Bekende kersthits zullen daarbij niet ontbreken. Assepoester en het Kerstbal is de vierde editie van The Christmas Show, een concept gebaseerd op de populaire kerstshows in New York en Londen.