Nieuws/Entertainment
2549602
Entertainment

'Michael B. Jordan wordt nieuwe Superman'

Acteur Michael B. Jordan zou een serieuze kandidaat zijn om de rol van Superman over te nemen van Henry Cavill. De Britse acteur en studio Warner Bros beëindigen na drie films de samenwerking, meldde The Hollywood Reporter woensdag.

Diverse Amerikaanse sites suggereren op basis van bronnen dat Jordan, bekend van Rocky-spinoff Creed en Black Panther, een belangrijke kandidaat zou zijn om Superman te gaan spelen. De keuze voor een donkere acteur zou passen in de “andere richting” die Warner met de reeks wil inslaan.

Cavill speelde de rol in drie films: Man of Steel (2013), Batman v Superman (2016) en Justice League (2017). Er stonden in principe nog meerdere films met het personage op de planning, maar Warner zou nu meer willen focussen op het personage Supergirl.

Warner zou volgens bronnen zeker een paar jaar willen wachten voordat er een nieuwe Superman-acteur wordt gekozen en gepresenteerd aan het publiek. Cavill is binnenkort ook te zien in de Netflixserie The Witcher. Het is echter niet duidelijk of hij ja heeft gezegd tegen deze rol na of voor de ruzie met Warner.