Nieuws/Entertainment
2556843
Entertainment

Yvon Jaspers (BZV) mag schnabbelen bij veevoederfabrikant

Yvon Jaspers

Yvon Jaspers

Hilversum - Kro-Ncrv heeft er geen problemen mee dat Boer zoekt vrouw-presentatrice Yvon Jaspers haar met het programma verworven status inzet om zich aan veevoederfabrikant For Farmers te verhuren. Dat laat de omroep vrijdag weten na een kritisch artikel in Trouw.

Yvon Jaspers

Yvon Jaspers

De krant zet vraagtekens bij de nevenfunctie die Jaspers sinds 2015 bekleedt. Zij is als dagvoorzitter verbonden aan For Farmers, een beursgenoteerde multinational in veevoer. De NPO-coryfee maakt deel uit van campagnes van For Farmers en wil ’de boerentrots naar boven halen’.

Dat is opvallend genoeg ook de gedachte achter het door haar voor de publieke omroep gemaakte programma Onze boerderij. Een link tussen het NPO-programma en Jaspers’ schnabbel is er echter niet, zo benadrukt Kro-Ncrv.

For Farmers wilde tegenover Trouw niet ingaan op de vergoeding die Jaspers krijgt voor haar activiteiten voor het bedrijf. Haar werk voor de Nederlandse multinational is wel netjes bij de Kro-Ncrv aangemeld en goedgekeurd door de directie, laat een woordvoerder weten.

Chantage

Volgens Nu.nl zou Jaspers publiekelijk hebben gesteld dat ze Boer zoekt vrouw zou laten vallen als ze niet ook Onze boerderij mocht maken. Kro-Ncrv ontkent dit niet, maar stelt wel dat ’het ene (Boer zoekt vrouw, red.) niet zonder het andere (Onze boerderij, red.) kan’.

Het Commissariaat voor de Media heet zich nog niet over de kwestie gebogen. De waakhond kan besluiten tot een onderzoek als over een bepaalde presentator of programma klachten binnenkomen. „Maar,” zo stelt een woordvoerder, „dat is in dit geval nog niet gebeurd.”