Nieuws/Entertainment

Rolf heeft gemengde gevoelens over X Factor

ANP

Rolf Sanchez kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn deelname aan X Factor. De 26-jarige zanger, inmiddels een grote latinster, kreeg zijn carrière moeilijk van de grond nadat hij in 2011 had deelgenomen aan de talentenjacht.

ANP

„Iedereen waarschuwde mij dat het eerste halfjaar ontzettend druk zou zijn en dat het daarna zou ophouden”, vertelt Rolf, die aan X Factor meedeed als Rolf Wienk, in Metro. „Toen dat inderdaad gebeurde had ik best wel spijt dat ik had meegedaan.”

Toch dankt Rolf, die eerder al vertelde maandenlang depressief te zijn geweest na zijn deelname aan de talentenjacht, veel aan de ervaring. „Alles wat ik nu heb bereikt komt echt door mijn deelname aan X Factor.”

Rolf kreeg zijn carrière moeilijk van de grond „omdat ik niet goed wist wat ik wilde.” Hij ging in 2013 naar de Dominicaanse Republiek, waar zijn moeder vandaan komt, en besloot zich op Spaanstalige muziek te richten. Rolf werd al snel ontdekt en scoorde meerdere hits, maar heeft nog grote dromen. „Ik wil een single uitbrengen die net zo groot is als Despacito, stadions vullen en nog meer nummer 1 hits hebben.”

Bekijk meer van