Nieuws/Entertainment

Staverman ambassadeur KWF Kankerbestrijding

Hollandse Hoogte

Gijs Staverman zet zich vanaf vandaag in voor KWF Kankerbestrijding. De radio-dj is een van de nieuwe ambassadeurs van de organisatie.

Hollandse Hoogte

„Ik wil mensen inspireren om de sigaret te laten liggen”, zegt Gijs, die zelf 3 jaar geleden stopte met roken nadat hij 32 jaar lang geregeld een sigaret pakte. „Ik gun het mensen zo om te stoppen.” De NPO Radio 2-dj zet zich al langer in voor de jaarlijkse campagne Stoptober, maar wil zich als Vriend van KWF nog meer inzetten voor rookpreventie.

Ook Qmusic-nieuwslezeres Fien Vermeulen is vanaf vandaag Vriend van KWF. Ze maakte kanker van dichtbij mee. Fien kreeg in 2012 te horen dat ze lymfeklierkanker heeft. „Ik wil laten zien dat het oké is om ondanks al je optimisme en strijdlust verdrietig te zijn. Dat sterk zijn niet betekent dat je geen verdriet mag hebben. Dat kan echt naast elkaar bestaan.”

Eerder deze week liet Ruud Feltkamp al weten het nieuwe gezicht te zijn Team KWF, het hardloopteam van de Kankerbestrijding. Met het team van de goededoelenorganisatie rent Feltkamp komend jaar mee in een aantal hardloopevents door het hele land om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Bekijk meer van