Nieuws/Entertainment

SGP Ouddorp weert rapper

Optreden Jebroer afgelast door geloofsconflict

1 / 2

Your Media Wave

Ouddorp - Het optreden van Jebroer in Ouddorp, dat op de planning stond voor volgende week woensdag, is afgeblazen door een te groot conflict met de SGP. Dat schrijft de rapper op zijn Facebook-pagina.

1 / 2

Your Media Wave

Jebroer noemt het aflassen van het optreden, dat zou plaatsvinden in discotheek De Kreek in Ouddorp „te achterlijk voor woorden.”

Vorige week vroeg de SGP van Goeree-Overflakkee aan de gemeente het optreden af te lassen. SGP-raadslid H. Herweijer gaf aan geschokt te zijn door de teksten die Jebroer rapt. „Daarin worden God, Jezus en het christelijk geloof bespottelijk gemaakt.”

Tevens wees de SGP’er op de tekst „gooi drank en drugs over mijn kist.” Herweijer: „Los van het feit dat de boodschap van Jebroer tegen de Bijbel ingaat, vragen we ons af: Is dit de boodschap die u jongeren wilt meegeven? Een boodschap van drank en drugs? Terwijl van overheidswege er juist alles aan wordt gedaan om drankmisbruik en drugsgebruik tegen te gaan?”

De burgemeester van Goeree-Overflakkee, Ada Grootenboer-Dubbelman, gaf aan dat ze de teksten persoonlijk niet waardevol vindt. Ze dragen volgens haar niet bij aan de opvoeding van de jeugd.

Uit de brief die de rapper deelt op zijn Facebook-pagina blijkt dat de SGP en burgemeester veel bijval hebben gekregen van lokale kerken en scholen, en van de dorps- en ondernemersraad.

Bekijk meer van