Nieuws/Entertainment
2562945
Entertainment

Buitenland lonkt naar Jett Rebel

Jett Rebel staat komende week op het grootste clubfestival van Duitsland, het Reeperbahn Festival, en toert eind van het jaar bij onze oosterburen. Als het aan de muzikale duizendpoot ligt, is dat pas het begin van zijn internationale carrière.

„Zoals we nu in Duitsland dingen aan het opbouwen zijn, willen we dat op zoveel mogelijk andere plekken doen”, zegt Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel, voor de camera van het ANP. „Het valt of staat of je mensen vindt in het buitenland die je begrijpen en die met je willen samenwerken. Je moet mensen hebben die het snappen en die ervoor willen knallen.”

In Duitsland ’beginnen dingen te rollen’. Daar keert Jett Rebel in december terug voor zes shows in onder meer Berlijn, Hamburg en München. „Het is heel anders om in Duitsland te spelen”, weet de zanger, die naar eigen zeggen een ’echte nobody’ is over de grens. „Het zijn echte muziekliefhebbers en ze hebben een beetje andere manier van omgaan met artiesten dan wij. In Nederland mag je als nobody blij zijn dat je niet hoeft te betalen voor de wc, in Duitsland krijg je een diner voor je kiezen waar je u tegen zegt.”

Holy shit

Voordat onze oosterburen Jett Rebel live kunnen bewonderen, toert hij door ons land met de 7 Club Tour. De tournee bij zijn nieuwe plaat 7, die eind van de maand verschijnt, start op vrijdag 5 oktober in Nijmegen en doet achtereenvolgens Zwolle, Alkmaar, Utrecht, Leeuwarden, Eindhoven en Den Haag aan. Steden als Amsterdam en Rotterdam ontbreken op de lijst. „Dat heeft te maken met hoe vaak we al ergens geweest zijn”, licht Jelte toe. „Ik ben dit jaar in Paradiso geweest en in Rotterdam komen we ook heel vaak.”

Toch vindt hij het ’jammer’ dat de steden ontbreken. „Ik wil overal naartoe. Ik vind Rotterdam een hele leuke stad om te spelen, er zijn voor mijn gevoel veel muziekliefhebbers daar en er is een grote soulaanhang. Ik kom er graag. Ik speel ook graag in Groningen bijvoorbeeld, we zorgen dat we er snel weer komen. We doen meestal twee tours per jaar, dus het gaat wel weer gebeuren.”

Ook dit keer heeft Jett Rebel weer een hoop verrassingen in petto voor zijn publiek. „Elke tour is anders. Altijd een nieuw thema, een nieuw concept. Eigenlijk is elke show anders, we doen nooit twee keer dezelfde setlist. Dit wordt wel weer echt iets heel anders. Ik wil eigenlijk nog niet te veel zeggen. Ik heb het liefst dat mensen binnenkomen en denken: holy shit.”