Nieuws/Entertainment
25639154
Entertainment

’Dan had ik mezelf wel een taille gegeven’

Linda de Mol: ’Ik ben absoluut niet gefotoshopt’

Linda de Mol heeft naar eigen zeggen duizenden reacties gekregen op de cover van de nieuwe LINDA waarop ze poseert in bikini. Opmerkingen dat de foto bewerkt zou zijn, verwijst ze resoluut naar het land der fabelen.

„Wat betreft de suggesties dat er sprake zou zijn van Photoshop (sommigen beweerden zelfs dat er een heel ander lichaam aan mijn hoofd geplakt is) kan ik garanderen dat ik ABSOLUUT niet slanker of strakker geshopt of hoe dan ook veranderd ben”, schrijft Linda op de website van het magazine.

„Dan zou dit zijn doel natuurlijk ook compleet voorbijschieten. Het idee alleen al: aandacht besteden aan bodypositivity en dan met een bewerkte foto aan komen. ’Het kan niet, die best dunne armen met dat brede onderlijf’, schreef iemand. Tja, dat is dus mijn lijf. Als ik had gefotoshopt, had ik mezelf wel een taille gegeven.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Maatje meer

Met de cover wil Linda uitdragen dat alle lijven er mogen zijn. Volgens onderzoek van het blad staat driekwart van de moeders nooit op eigen vakantiefoto’s, uit onzekerheid over het eigen uiterlijk. Vooraf had ze wel verwacht dat er veel reacties zouden komen op de actie en dat gebeurde ook.

Afgezien van de negatieve opmerkingen ontving ze ook ’zoveel lieve en leuke reacties’. „Heel fijn om te lezen en precies wat de bedoeling van deze cover was, want ik vond het echt doodeng om op mijn leeftijd en met mijn maatje in bikini te poseren.”