Nieuws/Entertainment
2574214
Entertainment

Zangeres Maan in De Club van Lelijke Kinderen

Maan de Steenwinkel

Maan de Steenwinkel

Zangeres Maan de Steenwinkel is volgend jaar voor het eerst in een speelfilm te zien. Zij speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse familiefilm De Club van Lelijke Kinderen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts.

Maan de Steenwinkel

Maan de Steenwinkel

Naast Maan spelen ook Sem Hulsmann (Kasper en de Kerstengelen), Narek Awanesan en Faye Kimmijser hoofdrollen in de film, maakte distributeur Independent Films woensdag bekend. Maan de Steenwinkel won in 2016 het programma The Voice of Holland. Zij vertolkt in de film de rol van Joy, de zus van hoofdpersoon Paul (Hulsmann).

In De Club van Lelijke Kinderen moet de elfjarige Paul, een jongen met grote flaporen, plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president.

Jelka van Houten en Jeroen van Koningsbrugge spelen bijrollen als de ouders van Paul. De familiefilm is een coproductie van Umami Media en Shooting Star (De Dirigent, Pietje Bell). De opnames van De Club van Lelijke Kinderen staan gepland voor dit najaar. De film moet in oktober 2019 in de bioscopen te zien zijn.