Nieuws/Entertainment
2584384
Entertainment

Groothertog Henri aanwezig bij historisch voetbalduel

Groothertog Henri en echtgenote groothertogin Maria Teresa van Luxemburg hebben donderdagavond een historische avond meegemaakt in het nationale voetbal. Landskampioen F91 Dudelange debuteerde in het eigen Stade Josy Barthel in de Europa League. Tegenstander was niemand minder dan AC Milan.

Nooit eerder bereikte een Luxemburgs team de groepsfase van Champions League of Europa League, de voormalige UEFA Cup. Maar twee overwinningen op het Roemeense Cluj brachten Dudelange de zo gewenste ronde verder, waar bijvoorbeeld meer gerenommeerde Nederlandse clubs als Feyenoord en AZ moesten afhaken.

Groothertog Henri had de club al meteen na plaatsing gefeliciteerd en hij wilde het debuut tegen AC Milan niet missen. Voor het kleine stadje aan de grens met Frankrijk was het ook anderszins een droom die uitkwam, want de wortels van de club liggen bij Italiaanse mijnwerkers die begin vorige eeuw naar Luxemburg kwamen en een voetbalclub oprichtten, met de kleuren van AC Milan.

Voor de Italianen bleek Dudelange lastiger dan verwacht, maar uiteindelijk wist AC Milan de uitwedstrijd wel met 0-1 te winnen. Andere tegenstanders in de groep zijn Real Betis en Olympiakos.