Nieuws/Entertainment
2595001
Entertainment

Afrojack wil dromen nieuwe talenten waarmaken

Afrojack schrijft een nieuwe talentenjacht uit voor producers en dj’s. In zijn zogeheten Global Remix Battle daagt hij ervaren en minder ervaren mensen uit om zijn nieuwe track Press Play te remixen. De winnende remix wordt uitgebracht.

Helemaal nieuw is een remix contest niet voor Afrojack. De dj, die eigenlijk Nick van de Wall heet, deed dat al vaker, maar altijd achter de schermen. „Dit is de eerste keer dat iedereen mee kan doen”, zo verduidelijkt hij.

Nick gaat uiteraard op zoek naar niveau, maar vindt het verhaal achter de deelnemers ook belangrijk. „Misschien wel het belangrijkste. Als je goed kan mixen maar geen doel hebt, verdien je het misschien wel niet om te winnen. Ik wil graag mensen met een droom, en die droom wil ik waarmaken.”

Grote stap

De dj hoopt met zijn netwerk ook iets te kunnen betekenen voor de winnaar. „Ik spreek de jongens van The Chainsmokers bijvoorbeeld elke week, maar ook los daarvan kan ik met één belletje of berichtje naar een andere artiest al veel betekenen. Dat kan meteen al een hele grote stap zijn.”

De remix-wedstrijd staat los van de zoektocht naar de internationale popgroep waar Afrojack al een tijdje mee bezig is. De audities zitten er inmiddels allemaal op, al sluit Nick niet uit dat er uiteindelijk meer volgen. „We hebben heel veel talent gevonden maar ik wil de deur eigenlijk altijd openhouden voor nieuw talent. Ook zij verdienen een kans”, zegt hij.

Met de twee zoektochten is het scouten van talent inmiddels een belangrijk onderdeel geworden van zijn leven. „Ik vind het ook echt heel leuk. Het is inmiddels mijn grootste hobby.”