Nieuws/Entertainment
260199730
Entertainment

Robert Pattinson keert terug als The Batman

Robert Pattinson keert terug in het vervolg op The Batman. Warner Bros. maakte dinsdag op de vierdaagse filmbeurs CinemaCon in Los Angeles bekend dat de 35-jarige Brit opnieuw in de beroemde zwarte cape zal schitteren.

Behalve Pattinson keert ook regisseur Matt Reeves terug voor het vervolg van het bioscoopsucces, onthulde Warner Bros. De 56-jarige filmmaker bevestigde tijdens een presentatie op de filmbeurs dat hij de film zal schrijven en regisseren. Details, zoals een datum waarop opnames moeten starten of wanneer de film moet gaan draaien, kon Reeves nog niet geven. Hij zei zelfs dat hij zulke details pas op de volgende CinemaCon in 2023 zou kunnen delen.

The Batman kwam begin maart van dit jaar uit en kreeg lovende kritieken. In de film raakt Batman bevriend met Catwoman, gespeeld door Zoë Kravitz. Samen gaan ze de strijd aan met Riddler (Paul Dano) en Penguin (Colin Farrell). De superheldenfilm bracht in Nederland in het eerste weekend bijna anderhalf miljoen euro op, een record, meldde distributeur Warner Bros. In de Verenigde Staten was dat 248,5 miljoen euro.