Nieuws/Entertainment

Simon Cowell vergoedt operatie tienerster

1 / 2

Hollandse Hoogte

Julia Carlile, het 15-jarige Britain’s Got Talent-sterretje, roert festivalbezoekers tot tranen wanneer zij voor de laatste keer danst voordat zij een operatie ondergaat. De kosten van 175.000 pond (bijna twee ton in euro’s) worden vergoed door Simon Cowell.

1 / 2

Hollandse Hoogte

Volgende week zal Julia aan haar ruggengraat geopereerd worden in de Verenigde Staten, schrijft Daily Mail. De tienerster die lijdt aan scoliose - een verkromming van de rug - blies het publiek omver met haar dansgroep MerseyGirls op een festival in het Engelse Liverpool. Zonder de ingreep zal ze hoogstwaarschijnlijk nooit meer kunnen dansen.

Ondanks eerdere berichten dat Simon de operatie wil vergoeden, hielden zowel hij als Julia de lippen stijf op elkaar, tot nu. De 15-jarige biechtte bij Formby Festival op: „Simon kwam backstage naar ons toe en zei dat hij de operatie zal betalen. Ik kon het niet geloven.”

Zondag vliegt het meisje met haar familie naar New York, om vervolgens door te reizen naar New Jersey om daar de ingreep te ondergaan.

Lees meer over