Nieuws/Entertainment
2618309
Entertainment

Anouk Hoogendijk: ’Rol Soof zwaarder dan Expeditie Robinson’

Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk staat vanaf november een aantal avonden op de planken in Soof de Musical. De oud-voetbalinternational denkt dat het acteren voor haar moeilijker wordt dan Expeditie Robinson.

Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk

Expeditie Robinson ging me gewoon best wel makkelijk af”, vertelt Anouk, die vorig jaar meedeed aan het avontuurlijke spelprogramma. „Natuurlijk was het af en toe wel zwaar, met weinig eten en nauwelijks slapen. Maar dat gebeurt gewoon, je hoeft er weinig voor te doen. En ik denk dat dat overleven ook veel dichter bij mij als sporter ligt. We zijn natuurlijk gewend om keihard te trainen, dat is soms ook afzien.”

De 33-jarige sportster maakt in de musical haar acteerdebuut. „Het is helemaal nieuw voor mij. Je moet hier echt een prestatie gaan leveren. Dat moet ik in de sport ook, maar dat is fysiek. Hier moet je bijvoorbeeld teksten onthouden. Dat wordt best pittig”, lacht ze. „Pittiger dan overleven op een eiland.”

Anouk is te zien in de voorstellingen in Amersfoort en in een deel van de shows in Amsterdam. Ook voetbalster Dominique Bloodworth, snowboardster Nicolien Sauerbreij, schaatsster Annette Gerritsen en volleybalster Manon Flier spelen in de musical, die gebaseerd is op de eerste succesvolle gelijknamige film uit 2013. Allemaal vervullen ze de rol van de nieuwe minnares van de ex-man van Soof.