Nieuws/Entertainment
2626268
Entertainment

Pia Douwes eerste niet-Duitse die Duitse musicalprijs wint

Pia Douwes

Pia Douwes

Pia Douwes heeft maandagavond in Hamburg de Deutscher Musical Theater Preis in ontvangst mogen nemen. De oeuvreprijs is de enige musicalprijs in het Duitse taalgebied (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk). Pia is de eerste persoon die niet in het taalgebied geboren is die de prijs kreeg.

Pia Douwes

Pia Douwes

„Dat ik deze prestigieuze theaterprijs heb mogen ontvangen, is voor mij heel bijzonder”, reageert Pia. „Ik voel me nog veel te jong voor een oeuvre-award! Tijdens de uitreiking heb ik ook gezegd dat ik nog lang niet van plan ben om met pensioen te gaan.” De musicalactrice speelde in 1986 voor het eerst in het Duitse taalgebied, in Wenen. „Sindsdien heb ik in de Duitstalige landen prachtige rollen mogen spelen.”

De Deutscher Musical Theater Preis wordt elk jaar uitgereikt door de Deutsche Musical Akademie. Met de oeuvreprijs worden uitstekende artistieke prestaties in het musicalgenre geëerd en onder de aandacht van het publiek gebracht. De prijs wordt toegekend door een zeskoppige jury, vertegenwoordigers van verschillende beroepsgroepen en leden van de Deutsche Musical Akademie.