Nieuws/Entertainment
2630703
Entertainment

Vermiste X-Men-actrice weer terecht

Fan Bingbing

Fan Bingbing

De Chinese actrice Fan Bingbing is weer boven water, nadat bekend is geworden dat ze een hoge boete krijgt voor belastingontduiking. Dat meldt de BBC. Bingbing, bekend van haar rol in de X-Men films, liet zich vanaf juli niet meer in het openbaar zien.

Fan Bingbing

Fan Bingbing

Fans maakten zich grote zorgen toen Bingbing opeens niks meer van zich liet weten op sociale media, en ook geen publieke optredens maakte. Nu blijkt dat de Chinese regering de actrice een boete van 129 miljoen dollar heeft opgelegd, omdat ze haar belasting zou hebben ontdoken. Ze zou een zogenaamd ’yin-yang contract’ hebben afgesloten. Een contract meldt de werkelijke inkomsten, maar het contract dat de Belastingdienst te zien krijgt meldt lagere inkomsten.

Ze liet woensdag eindelijk wat van zich horen op de Chinese sociale media-website Weibo, tot opluchting van haar fans. „Ik heb ongekende pijn geleden de laatste tijd... Ik schaam me diep voor wat ik heb gedaan. Hier bied ik mijn oprechte excuses aan”, liet de bestbetaalde actrice van China weten.