Nieuws/Entertainment
2631307
Entertainment

Opnames nieuwe thriller Thekla Reuten begonnen

Thekla Reuten

Thekla Reuten

De opnames van de Engelstalige thriller Marionette, met in de hoofdrol actrice Thekla Reuten, zijn deze week begonnen. De film van regisseur Elbert van Strien wordt gedraaid in Luxemburg en Aberdeen. Dat hebben producenten Accento Films en Bos Bros woensdag bekendgemaakt.

Thekla Reuten

Thekla Reuten

In Marionette speelt Reuten de kinderpsychiater Marianne, die na de tragische dood van haar man een nieuw leven begint in Schotland. Een van haar nieuwe patiënten, de tienjarige Manny, heeft een ongewone waan: hij beweert dat alles wat hij bedenkt echt gebeurt en dat hij Marianne’s toekomst kan besturen.

De thriller wordt geproduceerd door Accento Films, het productiebedrijf van Van Strien en Claudia Brandt, en BosBros, het productiehuis van Burny Bos (Minoes, Wiplala). Regisseur Van Strien maakte eerder de speelfilm Zwart Water die aan veertig landen werd verkocht en door Charlize Theron werd opgepikt voor een Amerikaanse remake.

Reuten kan sinds haar hoofdrol in de Oscargenomineerde speelfilm De Tweeling bogen op een rijke internationale carrière. Zo speelde ze in The American met George Clooney, In Bruges met Colin Farrell en recentelijk in Red Sparrow met Jennifer Lawrence. Ook speelde zij een belangrijke rol in de Britse hit-serie Stan Lee’s Lucky Man en in de BBC-miniserie Hidden.