Nieuws/Entertainment
2631372
Entertainment

The Passion volgend jaar in Dordrecht

The Passion wordt volgend jaar op Witte Donderdag (18 april) opgevoerd in Dordrecht. Dat meldt de EO, een van de organiserende omroepen.

Het thema van de muzikale paasvertelling is deze keer ’Je bent niet alleen’, waarbij de nadruk ligt op eenzaamheid en aandacht hebben voor elkaar. Wie de zangpartijen gaan uitvoeren en welke liedjes worden gezongen, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van de omroep wordt dat op z’n vroegst in januari bekendgemaakt. Het gaat altijd om bekende artiesten en nummers. The Passion wordt live uitgezonden bij de EO en KRO-NCRV op NPO1 en NPO Radio 2.

Dordrecht is niet voor niets gekozen. Het is de plaats waar dit jaar 400 jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse bijbelvertaling: de Statenbijbel. Burgemeester Wouter Kolff is blij dat zijn stad het evenement mag organiseren. „Dordrecht is de oudste stad van Holland. De stad waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion. Maar Dordrecht is ook de stad van het hart op de juiste plek voor jong en oud. Omzien naar elkaar en iets voor de ander willen betekenen.”

Het muzikale verhaal van het lijden van Jezus is altijd goed voor hoge kijkcijfers. Vorig jaar was The Passion in Leeuwarden. Die uitzending trok meer dan 3 miljoen kijkers. Dit jaar werd het spektakel opgevoerd in de Amsterdamse Bijlmer, wat werd gezien door 3,2 miljoen kijkers. Het record dateert uit 2015, toen The Passion 3,6 miljoen tv-kijkers boeide.