Nieuws/Entertainment
264733
Entertainment

Ed Sheeran schrijft nummer voor Boyzone

Op het jubileumalbum van Boyzone komen nummers te staan van Ed Sheeran en Sam Smith. Volgens The Sun heeft Ronan Keating de twee songwriters persoonlijk gevraagd een bijdrage te leveren aan het album ter ere van de 25-jarige ’verjaardag’ van de Ierse boyband.

Ed en Boyzone zijn geen onbekenden van elkaar. De Britse zanger trad op tijdens het huwelijk van Ronan in 2015. Hij zong op de plechtigheid een lied voor het bruidspaar en deed daarna mee tijdens een optreden dat Ronans Boyzone-collega’s voor het pasgetrouwde stel gaven.

In mei bevestigden de overgebleven leden van Boyzone dat ze een comeback maken met onder meer een nieuwe plaat. Die staat gepland voor 2018, het jaar waarin het 25 jaar geleden is dat Boyzone bij elkaar kwam. De reünie start echter al dit jaar: de band toert deze zomer door het Verenigd Koninkrijk.

Boyzone bestaat uit Ronan Keating, Shane Lynch, Keith Duffy en Mikey Graham. Het vijfde lid van de groep, Stephen Gately, overleed in 2009, vlak na de eerste reünietour van de band.