Entertainment/Royals
264743808
Royals

Philip-biograaf: boek Harry gaat leiden tot conflicten

De komst van de memoires van prins Harry komt volgens de biograaf van Prins Philip niet als een verrassing. „Dit ging sowieso gebeuren, net zoals de nacht op de dag volgt”, zegt auteur Robert Jobson, schrijver van de biografie Prince Philip’s Century.

De biograaf denkt dat een nieuwe confrontatie tussen Harry en zijn familie onvermijdelijk is, zo zegt hij tegen Daily Mail. Jobson ziet een parallel met de periode na het aftreden van koning Edward VIII, de oom van koningin Elizabeth, in 1936. „Zijn boek, A King’s Story, zorgde in de jaren vijftig voor een mediastorm. Het was een sensatie.”

„Dit boek zal ongetwijfeld chaos veroorzaken binnen het Huis van Windsor. Als Harry in detail zal schrijven over de geestelijke gezondheidsproblemen van zijn vrouw en het vermeend racisme binnen de koninklijke familie zal dat enorme schade toebrengen aan de familie en de monarchie als instelling.”

Jobson vraagt zich dan ook af wat Harry precies wil bereiken met het boek, dat volgens hem ongetwijfeld een internationale bestseller gaat worden. „Hij is al rijk en beroemd en wat hij ook zal zeggen, dit zal tot conflicten leiden.”

Voormalig koning Edward VIII met zijn Amerikaanse vrouw Wallis Simpson.

Voormalig koning Edward VIII met zijn Amerikaanse vrouw Wallis Simpson.