Nieuws/Entertainment
2652975
Entertainment

Armin van Buuren ook dj in Fabeltjeskrantfilm

Armin van Buuren

Armin van Buuren

Armin van Buuren en Georgina Verbaan gaan stemmen inspreken voor de nieuwe Fabeltjeskrantfilm. Verbaan verzorgt de stemmen van Juffrouw Truus de Mier en Zaza Zebra; Van Buuren spreekt het nieuwe personage Dj Wally in.

Armin van Buuren

Armin van Buuren

Ook komen twee nummers in de film van de hand van Van Buuren, maakte distributeur Dutch FilmWorks maandag bekend.

De 80-jarige Els Scherjon, die in de oorspronkelijke televisieserie de stem van Juffrouw Ooievaar insprak, werkt ook mee aan de nieuwe bioscoopfilm. Zij spreekt wederom de stem van het personage in. De rest van de cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

De titel van de eerste digitaal geanimeerde film over het bekende bos en zijn personages luidt De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen. Rubinstein Media, De Levita Productions en animatiestudio Grid hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de befaamde dieren uit de oude televisieserie.

Met de bioscoopfilm wordt de vijftigste verjaardag van de televisieserie gevierd; op 28 september was het precies een halve eeuw geleden dat de eerste uitzending te zien was. In totaal werden er tussen 1968 en 1992 meer dan 1600 afleveringen van de kinderserie gemaakt. Het programma werd in 2005 uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderprogramma aller tijden.