Nieuws/Entertainment
2658521
Entertainment

William en Catherine ruïneren schilderij

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben zich dinsdag van hun creatieve kant laten zien tijdens de eerste Global Ministerial Mental Health Summit, een top waarbij geestelijke gezondheid centraal stond.

Tijdens de bijeenkomst kregen William en Catherine een kwast in hun handen gedrukt toen ze langs schilder Dairo Vargas liepen, die ter plaatse een doek beschilderde, geïnspireerd op de gezondheidstop. De hertog en hertogin van Cambridge werden uitgenodigd om bij te dragen aan het werk. Na enig aarzelen durfden ze de uitdaging aan.

„Dat heeft het doek behoorlijk verpest”, grapte William direct nadat zijn vrouw een streep witte verf op het doek aanbracht. De prins was daarna zelf aan de beurt. „Zo ruïneer je een schilderij op de juiste manier”, zei hij vervolgens.

Zelfde outfits

Vargas wil juist dat verschillende handen aan het doek werken. Hij wil zo symboliseren hoe elke helpende hand een bijdrage kan leveren bij het aanpakken van psychische problemen.

William en Catherine waren voor het eerst weer samen op pad sinds de geboorte van hun zoon Louis. Het viel Britse media op dat het paar in precies dezelfde outfits verscheen als vorig jaar tijdens hun bezoek aan Hamburg.