Nieuws/Entertainment
2663997
Entertainment

Snollebollekes daagt Matthijs van Nieuwkerk uit voor kennisquiz

Rob Kemps, het gezicht van Nederlands grootste feestact Snollebollekes, mag door velen dan gezien worden als die rare Brabander in zijn rode jasje, verstand van muziek heeft hij wel. Sterker nog, hij daagt niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk uit voor een kennisquiz over de onlangs overleden zanger Charles Aznavour.

Hoewel iedereen die zijn muziek hoort spontaan begint te springen, wordt zijn muziek vrijwel nooit echt serieus genomen. Toch wint Snollebollekes ieder jaar aan terrein en wordt de feestact met iedere hit populairder. Ooit begonnen als een uit de hand gelopen grap in de ochtendshow Rick in de Morgen op Radio Veronica, heeft Snollebollekes nu als doel gesteld de GelreDome uit zijn dak te laten gaan met hun eerste eigen stadionshow.

Charles Aznavour

Reden genoeg voor Twan Huys om mee te gaan in het enorme succes van de feestact van dj’s Jurjen Gofers en DJ Maurice en Snollebollekes uit te nodigen voor RTL Late Night. Al snel blijkt overigens dat Rob Kemps ook een hele andere kant heeft. Hij mag dan wel als een gek kunnen springen en zingen op het podium, als de artiest thuis is, luistert hij liever naar compleet andere muziek.

Kemps blijkt een groot fan van Charles Aznavour en terwijl hij bevlogen over de Franse chansonnier praat, komt Twan op een idee: een kennisquiz tussen Matthijs van Nieuwkerk en Rob. Een voorstel dat Kemps niet over zijn kant laat gaan, hij richt zich meteen tot de camera en daagt de blonde presentator uit. „Jij mag dan de bekendste Nederlandse fan van Aznavour zijn, ik ben zijn grootste onbekende fan.”