Entertainment/Royals
266432615
Royals

Omstreden Harry krijgt wel felicitaties van koninklijke familie

Prins Harry viert woensdag zijn 37e verjaardag. Hij viert de feestelijke dag niet met familie - Harry woont in de Verenigde Staten - maar verschillende familieleden hebben de hertog van Sussex wel een verjaardagswens gestuurd via sociale media.

Zo delen prins Charles en zijn vrouw Camilla een aantal kiekjes van vroeger. Daarop staan de nog jonge Harry en zijn vader samen. „Fijne verjaardag”, schrijft het stel erbij.

Ook zijn broer prins William en zijn vrouw Catherine laten van zich horen. „Fijne verjaardag, prins Harry”, schrijft het paar bij een recente foto waarop Harry lachend staat afgebeeld. Zijn oma, koningin Elizabeth, deelt ook een aantal foto’s van Harry en zijn vrouw Meghan. Ze schrijft daarbij dat ze hem een prettige verjaardag wenst.

De verjaardagswensen komen na een jaar vol spanningen binnen de Britse koninklijke familie. Eerdere gelegenheden zoals de uitvaart van prins Philip of de onthulling van het standbeeld van prinses Diana zorgde niet de zo gewenste verzoening tussen Harry en zijn vader Charles en broer William.