Nieuws/Entertainment
266798
Entertainment

Monica Lewinsky prijst opbiechten vreemdgaan Jay Z

Monica Lewinsky, de vrouw die bekend werd na een affaire met voormalig president Bill Clinton, prijst de eerlijkheid van rapper Jay Z over de scheve schaats die hij heeft gereden op zijn nieuwe album 4.44.

Op zijn nieuwe album rapt Jay openhartig dat hij Beyoncé eigenlijk niet verdient, omdat hij is vreemdgegaan. In een column voor Vanity Fair schrijft Monica daarover: „Jay Z had een keuze. Nadat hij publiekelijk aan de schandpaal genageld werd door zijn vrouw Beyoncé dankzij de onthullingen op haar album Lemonade, wist Jay dat zijn fans niet moeilijk zouden doen als hij nauwelijks op de beschuldigingen was ingegaan. Dat is niet heel ongewoon voor mannen.”

Ze vervolgt: „Jay Z had het allemaal kunnen negeren. Maar daarentegen koos hij voor het glorieuze pad dat het gesprek op gang houdt en anderen kan helpen.”

Later in het artikel voegt Lewinsky toe: „Het is vernieuwend en een goed tegengif dat iconen hun kwetsbaarheid tonen en hiermee de nieuwe elite druk is de oude karikatuur van mannelijkheid uit te bannen.”

Eerder was Monica niet zo te spreken over het lied Partition van Jay zijn vrouw, Beyoncé. Die zingt namelijk in het nummer: „He popped all my buttons and ripper my blouse. He Monica Lewinsky-ed all on my gown.” Daarop reageerde Monica dat de zangeres haar tekst nergens op zou slaan en ze het beter aan kon passen naar: „Bill Clinton’d all on my gown.”