Nieuws/Entertainment
2669089
Entertainment

Beau Five Days Inside wint de Gouden Televizier-Ring

Beau van Erven Dorens is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2018

Beau van Erven Dorens is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2018

Na een zenuwslopende avond is het nagelbijten en lange wachten voorbij. Beau Five Days Inside is uitgeroepen tot beste tv-programma van het jaar. Het RTL 4-programma van Beau van Erven Dorens won de Gouden Televizier-Ring, die voor de 53e keer werd uitgereikt. De documentaireserie kreeg 52 procent van de stemmen.

Beau van Erven Dorens is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2018

Beau van Erven Dorens is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2018

De ontlading was groot bij de presentator, want de grote favoriet voor de prijs was De Luizenmoeder. Ook Expeditie Robinson maakte kans op de felbegeerde publieksprijs. Van Erven Dorens kreeg de prijs uit handen van Maarten van der Weijden. ,,Zit ik in een soort droom hier? Wauw'', reageerde Van Erven Dorens, die eerder op de avond al de Zilveren Televizier-Ster won voor beste presentator.

Five Days Inside was een groot succes voor Beau, die jarenlang flop na flop maakte. Hij bezocht hiervoor instellingen waar je normaal niet binnenkomt, zoals een hospice, een tbs-kliniek en een brandwondencentrum. Hij verbleef hier vijf dagen om er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken. De presentator wilde benaderbaar zijn voor de mensen met wie hij meeliep, legde de programmamaker onlangs uit, ook als dat betekende dat hij met tranen in de ogen ergens stond. Met het programma, dat een tweede seizoen krijgt, wist hij meermaals een miljoen kijkers te boeien.

Televizier-Ster

Ilse Warringa, alias juf Ank in De Luizenmoeder, won de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice. Ze versloeg Lies Visschedijk (Soof) en Luizenmoeder-collega Jennifer Hoffman. Voorafgaand aan het Gouden Televizier-Gala in de AFAS Live in Amsterdam waarschuwde Hoffman al dat de gedoodverfde favoriet meestal niet wint. De hitserie scoorde afgelopen seizoen diverse kijkcijferrecords.

De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice ging naar Chantal Janzen. Ze won voor de vierde keer. Eva Jinek en Geraldine Kemper waren ook genomineerd. Van Erven Dorens sleepte de prijs voor beste presentator voor het eerst in de wacht. Humberto Tan en Johnny de Mol maakten ook kans.

De Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma ging naar de scripted realityserie De eindmusical (Avrotros). Vlogger Kaj Gorgels kreeg verder de Televizier Talent Award.

LINK:talent-award-naar-kaj-gorgels

De Digital Impact Award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar Wie is de mol?. De prijs gaat naar televisiemakers die de kijkers ook online of via een app goed weten te bereiken.

Vorig jaar ging de Gouden Televizier-Ring naar Zondag met Lubach.