Nieuws/Entertainment
2696783
Entertainment

Tussen Kunst en Kitsch scoort met jubileum

Frits Sissing

Frits Sissing

De jubileumuitzending van Tussen Kunst en Kitsch was woensdag het grote kijkcijferkanon op televisie. Naar het NPO 1-programma keken bijna twee miljoen mensen, waarmee het op prime time ruimschoots de concurrentie voorbleef, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Frits Sissing

Frits Sissing

Tussen Kunst en Kitsch bestaat 35 jaar. Vanwege het jubileum werd een speciale uitzending gemaakt vanuit het Rijksmuseum in Amsterdam.

RTL 4 wist op hetzelfde tijdstip 623.000 kijkers te trekken met Gordon in Wonderland. Het nieuwe seizoen van Van der Vorst Ziet Sterren ging later op de avond van start met 677.000 kijkers.

Op SBS6 volgden op prime time 437.000 mensen de laatste avonturen van de familie Roelvink in De Roelvinkjes: Effe Geen Cent te Makken. Ondertussen weet de kijker de nieuwe acteertalentenjacht van SBS nog steeds niet te vinden. Woensdag keken er 212.000 mensen naar Filmster Gezocht, enkele duizenden meer dan vorige week, maar veel te weinig voor een plaats bij de best bekeken programma’s van de dag.