Nieuws/Entertainment
2701613
Entertainment

Rop Verheijen onderschatte impact van GTST-rol

Rop Verheijen, bij het grote publiek nu bekend als vader Walter in hitserie De Luizenmoeder, had onderschat hoe groot de impact zou zijn van het spelen van een verstandelijke beperking. Verheijen was tussen 2001 en 2005 te zien in GTST als Robin Visser, het broertje van het personage van Winston Post.

„Het was ontzettend leuk om die rol te spelen”, vertelde Verheijen in een interview op NPO Radio 5. „Maar ik had me totaal niet gerealiseerd wat voor impact het zou hebben. Als ik stond te pinnen, kwamen mensen mij vragen of ik misschien hulp nodig had. Het ging heel ver hoe zij geloofden in dat karakter. Er werden brieven naar Aalsmeer gestuurd met de vraag hoe de makers het voor elkaar krijgen om zo’n jongen dat te laten spelen.”

Verheijen heeft de serie eigenlijk nooit teruggezien. „Ik vind het sowieso heel confronterend om mijzelf terug te kijken”, bekende hij presentator Hijlco Span. „Bij een toneelstuk vervliegt wat je gemaakt hebt: je ervaart een avond met een zaal, en je weet dat het eenmalig is. Tv kan je terugspoelen, inzoomen, elke keer weer terugzien. Ik zie dan vooral elke keer: dat ging fout, of dat speelde ik te groot. Daarom kijk ik liever niets terug.”

De acteur staat momenteel in het theater met De Krijtkring van Bertolt Brecht en neemt het tweede seizoen van De Luizenmoeder op.