Nieuws/Entertainment
2702032
Entertainment

Deense thriller Den Skyldige trekt 100.000 bezoekers

De thriller Den Skyldige, die meerdere prijzen won op het Filmfestival Rotterdam, heeft in de Nederlandse bioscopen meer dan 100.000 bezoekers getrokken. De thriller draait inmiddels bijna twee maanden in de theaters, meldde distributeur September Film vrijdag.

Er zijn niet veel arthousetitels die zoveel bezoekers trekken. De film draait nog steeds in 32 theaters en trekt doorgaans nog steeds volle zalen.

Den Skyldige speelt zich volledig af in een alarmcentrale, waar rechercheur Asger Holm (Jakob Cedergren) een noodoproep ontvangt van een vrouw die zegt dat ze ontvoerd is. Als de verbinding wordt verbroken, doet Holm vanaf zijn bureau alles om de vrouw te redden.

De film beleefde zijn wereldpremière in januari op het gezaghebbende Sundance-festival en draaide daarna onder meer op het Filmfestival Rotterdam. Hier werd de thriller bekroond met de Publieksprijs én de prijs van de Jongerenjury. Ook de Nederlandse critici waren zeer enthousiast en prezen Den Skyldige als een unieke en zeer spannende film.