Nieuws/Entertainment
2702677
Entertainment

Postuum album Johnny Hallyday binnen 1 minuut platina

Het nieuwe album van de vorig jaar overleden Johnny Hallyday was vrijdagochtend om één minuut over twaalf al platina geworden. Bij veel platenzaken stonden grote drommen fans te wachten tot zij om middernacht het postume werk van de populaire Franse rocker in hun bezit konden krijgen, melden Franse media.

De plaat heet Mon Pays, C'est L'Amour (‘Mijn land is liefde’). Dat de plaat platina zou worden, was overigens geen verrassing, want het album is geperst in een eerste oplage van 800.000 exemplaren.

Het is het 51e album van Hallyday. De muzikant was sinds de jaren zestig een van de bekendste Franse rock-'n-rollzangers. Hij brak door met Franstalige versies van rocknummers van artiesten als Elvis Presley, Eddie Cochran en Gene Vincent.

Tijdens zijn ruim vijftig jaar durende carrière nam hij meer dan duizend nummers op. Ruim honderd liedjes daarvan schreef hij zelf. De muzikant verkocht meer dan 110 miljoen albums, voornamelijk in Frankrijk, en ondernam 181 tournees. Ook speelde Hallyday in enkele films, onder andere van regisseur Jan-Luc Godard.

De laatste jaren kampte Hallyday regelmatig met gezondheidsproblemen.