Nieuws/Entertainment
270675535
Entertainment

Concerten Andrea Bocelli verplaatst

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli

De concerten die de Italiaanse tenor Andrea Bocelli op 19 en 21 maart in Parijs en Antwerpen zou geven, zijn afgelast. Het Sportpaleis in Antwerpen heeft het evenement voorlopig verplaatst naar 9 juni, meldt concertorganisator Gracia Live vrijdag. Het concert in Parijs is afgelast vanwege het coronavirus, het concert in Antwerpen vanwege ’logistieke en productionele redenen’, zo meldt een woordvoerster.

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli

Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Het concert in Parijs wordt op 7 juni ingehaald. De beslissing is volgens persbureau Belga niet gebaseerd op de situatie rond het coronavirus in Italië, het thuisland van de tenor. Maar wel op het recente verbod van de Franse regering om bijeenkomsten te organiseren waar meer dan 5000 mensen op afkomen. Om die reden gaat het concert van Bocelli in Parijs niet door, wat ook invloed heeft op de rest van zijn tourschema.

In heel Europa worden evenementen en concerten afgezegd vanwege het coronavirus. Fans van de Amerikaanse metalband Tool die vrijdag een concert in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch bijwoonden, zijn mogelijk blootgesteld aan het coronavirus. De vierde persoon in Nieuw-Zeeland bij wie het gevreesde virus is geconstateerd, was vrijdagavond aanwezig bij het concert. Alle 12.000 bezoekers van het concert moeten zeer alert zijn op symptomen.

Vakantie

De vierde Nieuw-Zeelander bij wie het virus is geconstateerd, was op vakantie geweest in Noord-Italië. Hij zit nu twee weken in quarantaine.

Eerder deze week besloten de makers van de nieuwe James Bond-film No Time To Die de release zeker een half jaar uit te stellen. Ook dreigt het Filmfestival van Cannes, half mei, te worden afgelast vanwege het virus. In Nederland zijn tot nu toe nog geen grote evenementen afgelast.