Nieuws/Entertainment
2713830
Entertainment

Horrorfilm Halloween verbreekt records in VS

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis

Het nieuwe vervolg op de horrorfilm Halloween is het afgelopen weekend revolutionair geopend in de VS. De film bracht meer dan 77,5 miljoen dollar op. Hiermee is het de beste openingsdag in oktober ooit en het beste openingsweekend voor een horrorfilm ooit.

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis

Ook is het de beste opening voor een film met een vrouw boven de 55 jaar in de hoofdrol, meldt distributeur Universal Pictures. Het budget van de film is 10 miljoen dollar.

De nieuwe Halloween negeert de andere sequels die in de loop der jaren zijn uitgebracht. Hoofdrolspeelster Jamie Lee Curtis keert na veertig jaar terug als het personage Laurie Strode, de rol waarmee zij in 1978 haar debuut maakte.

Met het eerste deel in 1978 maakte regisseur John Carpenter een van de grootste horrorklassiekers uit de jaren zeventig. De iconische thriller, over een gemaskerde maniak die babysitters vermoordt, werd een blauwdruk voor talloze soortgelijke slasherfilms die de bioscopen in de jaren tachtig overspoelden. Halloween 2018 draait vanaf volgende week ook in de Nederlandse theaters.

Er waren de afgelopen weken meer onverwachte hits in de Amerikaanse bioscopen. Dankzij megahits als de Marvel-film Venom en de muziekfilm A Star is Born met Lady Gaga zijn de opbrengsten nu al 50 procent hoger dan in 2017.