Nieuws/Entertainment
2714475
Entertainment

LeBron James werkt aan Friday the 13th-reboot

Studio Vertigo Entertainment, bekend van talloze succesvolle horrorfilms, en SpringHill, het filmbedrijf van basketbalspeler LeBron James, werken aan een reboot van de bekende reeks Friday the 13th. Dat meldt de website Deadline.com maandag.

Het nieuws volgt op de gigantische opening van het nieuwe vervolg in een andere langlopende horrorreeks, Halloween. De nieuwste sequel brak het afgelopen weekend een record met een opbrengst van 77 miljoen dollar.

De twee studio’s voeren momenteel gesprekken met regisseurs en schrijvers. De rechten van de reeks kwamen onlangs weer vrij, nadat studio New Line in 2009 samen met producent Michael Bay een eerste ‘reboot’ had gemaakt. Deze was echter niet zo succesvol.

Hockeymasker

De Friday the 13th-reeks, die in 1980 van start ging, vertelt over moordenaar Jason Voorhees. Hij verdronk als kind in het meer van Camp Crystal Lake omdat zijn begeleiders meer oog voor elkaar hadden dan voor de kinderen. Als zijn moeder jaren later uit wraak de leiding van het kamp uitmoordt en wordt onthoofd, herrijst Jason uit zijn waterige graf en zet de bloederige wraaktocht voort.

In totaal werden er tussen 1980 en 2009 twaalf delen gemaakt, die in totaal zo’n half miljard dollar hebben opgeleverd. Jason Voorhees, die altijd een hockeymasker draagt en het liefste een machete hanteert, is sinds de jaren tachtig een van de bekendste horroriconen uit de filmgeschiedenis.