Nieuws/Entertainment
271989
Entertainment

Zomergasten trekt ruim half miljoen kijkers

De eerste aflevering dit seizoen van Zomergasten trok zondag iets meer dan een half miljoen kijkers (509.000). Het VPRO-programma, waarin interviewster Janine Abbring debuteerde en schrijver, columnist en microbioloog Rosanne Hertzberger de gast was, kwam daar mee net niet in de top 10 van meest bekeken programma's.

Vorig jaar trok de eerste aflevering, gepresenteerd door Thomas Erdbrink met als gast de Belgisch-Libanese publicist Dyab Abou Jahjah, minder kijkers (484.000).

De komende vijf weken zijn de Zomergasten de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, psychiater Glenn Helberg, de Vlaamse acteur en zanger Wim Opbrouck en primatoloog Frans de Waal. Op 27 augustus sluit cabaretière, zangeres en schrijfster Claudia de Breij de reeks af.

Zondagavond trokken, na het journaal van 20.00 uur (2,4 miljoen kijkers), de sportprogramma's de meeste kijkers. Zo keken er bijna 1,4 miljoen mensen naar De Avondetappe en zagen 1,2 miljoen mensen de ritzege van Dylan Groenewegen in de laatste Tourrit.