Nieuws/Entertainment
274281547
Entertainment

René van der Gijp reageert op aanval Pierre van Hooijdonk

René van der Gijp heeft vrijdagavond in Voetbal Inside gereageerd op de tweet van Pierre van Hooijdonk die eerder deze week uithaalde naar hem en zijn tv-collega Johan Derksen. Hierin schreef Pierre namelijk: „Je voordoen als de moraalridder met betrekking tot de mensenrechten in Qatar en dan al jaren tonnen verdienen door elke keer weer plaats te nemen naast iemand die niet met zijn handjes van zijn ex-vriendin af kon blijven. Verbeter de wereld begin bij jezelf!” Daarbij voegde hij een screenshot van een krantenkop over de aantijgingen van de ex-vrouw Jacqueline Laats dat Van der Gijp haar heeft geslagen.

Van Hooijdonk was namelijk niet gediend van de kritiek van Johan Derksen na zijn uitspraak dat de ophef over Qatar eerder had moeten komen. De besnorde voetbalcommentator zei dat Pierre over voetbal en andere zaken ’domme dingen’ zegt. Ook voegde hij eraan toe: „En het is nu actueel omdat The Guardian onthuld heeft dat er al 6500 (arbeidsmigranten, red.) overleden zijn, maar dat vindt Pierre geen reden om iets te ondernemen.”

Veel woorden maakt René van der Gijp niet vuil aan de tweet van Van Hooijdonk. „Daar weet ik echt niks van”, waarna hij vervolgens zegt dat als hij dat gedaan zou hebben, hij niet zo stom zou zijn geweest om dat bij een benzinepomp te doen omdat daar veel camera’s zijn. Het laatste wat hij erover kwijt wil is: „Het is 27 jaar geleden(...) Wat moet je er mee.”