Nieuws/Entertainment

Celebrity fitnesstrainer (42) plotseling overleden

Instagram

Celebrity fitnesstrainer en bodybuilder Amanda Blank, beter bekend als Mandy, is maandagavond levenloos gevonden in haar huis in Los Angeles. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De trainer was 42 jaar.

Instagram

Het bodybuilding-icoon werkte de laatste jaren van haar glansrijke carrière als fitnesstrainer en werkte onder anderen met Matt LeBlanc, Jared Leto, Alex Rodriguez, Mickey Rourke, Michelle Monaghan en Jordana Brewster.

De huishoudster van Blank belde het alarmnummer nadat ze de fitnessvrouw in de badkuip had gevonden, meldt TMZ. Het is onbekend hoe ze is overleden. Een autopsie en een toxicologisch onderzoek staan gepland. Naasten uit haar kring geloven niet dat ze illegale middelen gebruikt zou hebben. Haar woordvoerders hebben nog geen commentaar gegeven.

Mandy Blank begon op haar 18e aan een carrière in de fitnessindustrie. Na een jaar wist ze zich al als vijfde te plaatsen in de bodybuildingcompetitie World Fitness Olympia. Al snel werd het haar beroep en maakte ze naam met het winnen van diverse titels, totdat ze zich meer toelegde op het werken als fitnesstrainer en coach en daarbij dus veel mensen van naam en faam tot haar klantenkring kon rekenen.