Nieuws/Entertainment
2759486
Entertainment

Tim Murck en Mads Wittermans in Baantjer-film

Tim Murck.

Tim Murck.

Tim Murck, Mads Wittermans en Dennis Grotenhuis zijn toegevoegd aan de cast van de Baantjer-film die momenteel wordt opgenomen. Zij zijn te zien als drie kopstukken van de Amsterdamse krakersbeweging in de jaren tachtig. Ook Leny Breederveld, Bas Keijzer, Peter Bolhuis en Poal Cairo hebben volgens producent Millstreet Films een rol in de film bemachtigd.

Tim Murck.

Tim Murck.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Waldemar Torenstra in de huid kruipt van de jonge De Cock. De rol van zijn partner Montijn wordt vertolkt door Tygo Gernandt. Het idee voor de film en de daarop volgende serie komt van Thijs en Peter Römer.

In de roerige jaren tachtig wordt rechercheur De Cock gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

De speelfilm is komend voorjaar te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en RTL 4 te zien is. De regie is in handen van Arne Toonen (De Boskampi's). De opnames van de film vinden momenteel plaats.