Nieuws/Entertainment
2761704
Entertainment

Camila Cabello grote winnares MTV EMA

Camila Cabello mag dit jaar de meeste MTV European Music Awards (EMA) mee naar huis nemen. De negentienjarige Cubaans-Amerikaanse zangeres, bekend van het nummer Havana, was genomineerd voor zes awards en ging er zondagavond met drie aan de haal. Ze won in de categorieën Best Song, Best Video en Best Artist.

De Nederlandse dj Martin Garrix was genomineerd in de categorie Best Electronic, maar zag deze prijs naar Marsmello gaan. Maandag werd tijdens een pre-party in Amsterdam bekend dat Jack $hirak twee MTV EMA’s had gewonnen: in de categorie Best Dutch Act én de Best Worldwide Act.

Oudgediende Janet Jackson trad niet alleen op maar werd ook in het zonnetje gezet, zij won een award voor Global Icon. De uitreiking van de muziekprijzen vond dit jaar plaats in het Spaanse Bilbao. Het is de derde keer dat de awardshow van MTV in Spanje werd gehouden.

De presentatie was in handen van de Amerikaanse actrice en zangeres Hailee Steinfeld. Onder meer Nicki Minaj, David Guetta, Jason Derulo en Panic! at the Disco gaven een optreden tijdens de show, die live werd uitgezonden op de muziekzender.