Nieuws/Entertainment
2782774
Entertainment

’Hij vindt het vast heel stoer om dingen te doen die niet mogen’

Veilig Verkeer Nederland woedend op bellende Enzo Knol

Enzo Knol

Enzo Knol

Veilig Verkeer Nederland is zeer ontstemd over het feit dat vlogger Enzo Knol is betrapt voor bellen achter het stuur. In een nieuwe vlog van de Drent is te zien hoe hij wordt aangehouden voor het vasthouden van zijn mobiele telefoon.

Enzo Knol

Enzo Knol

„Enzo moet zich bewust zijn van de impact die dit soort beelden hebben op zijn twee miljoen volgers”, legt woordvoerder Rob Stomphorst uit aan het ANP. „Hij vindt het vast heel stoer om dingen te doen waarvan hij weet dat het niet mag. Maar het is levensgevaarlijk: dit gedrag kan grote consequenties hebben voor hem, maar ook vooral voor anderen.”

Het ministerie van Infrastructuur en VVN hebben onlangs een grote campagne gelanceerd om gebruik van mobieltjes achter het stuur tegen te gaan, ’Mono’. De boetes voor bellen en appen achter het stuur gaan volgend jaar ook fors omhoog.

Andere BN’ers

VVN heeft al eerder geageerd tegen BN’ers die de verkeersregels op het gebied van telefoongebruik aan hun laars lappen, zoals Kim Kötter en Andy van der Meyde.

Theatermaker Albert Verlinde werd vorig jaar juist geprezen, omdat hij in een interview met Tros Kompas liet weten dat hij tijdens het rijden zijn smartphone in de kofferbak laat. Hij kan zich daardoor beter concentreren op het rijden.